Miten tapetaan Jumala? Mitä siitä seuraisi? Kertokaa minulle.

Ymmärtääkö ihmiset, kirkkoon kuulumattomatkin, kuinka tärkeä tukipilari kirkko yhteiskunnalle nykyään on? Touhua voisin itse kutsua lähes naurettavaksi. Jos joku päivä joku keksisi keinon, kuinka tapetaan Jumala, aivan varmasti sitä olisi iso joukkio immeisiä yrittämässä. Entäpä jos joku onnistuisi? Kympin uutisissa (vasta saapuneen tiedon mukaan) ilmoitetaan, että Jumala on nyt kuollut. That's it. Hautajaiset taivaassa ensi sunnuntaina.

Mikähän olisi ensireaktio? Jos siis löydettäisiin keino saada kaikki vakuuttuneeksi että näin on nyt käynyt. Jumalaa ei enää ole. Mitä ihmiset tekisivät? Miten kirkolle käy? Miten yhteiskunnalle käy?

No mitäpä kirkko tekisi ilman Jumalaa jota palvoa? Ei mitään. Jos kaatuu kirkko, kaatuuko yhteiskunta? Aika varmasti. Mutta voiko kirkko edes kaatua? Etsitäänkö saman tien uusi Jumala? Onko sellainen mahdollista, kun se oikea on sitten kuollut ja kuopattu?

Ai niin, ilman Jumalaa kaiken olemassaolo lakkaa.

Minähän mietin ihan hupsuja...

 

Sini

P.s. En minä usko samaan Jumalaan kuin te vähäuskoiset. Järjestäytynyt kirkko on kadottanut oikean Jumalan, jumaluuden tunteen. Kuuntelisitte sydäntänne. Raamattu on vain kirja. Jeesus oli vain mies. Kirkko on pahasta, kirkko on yhteiskuntaa.

Jumala on joitain aivan muuta ja ihmeellistä. Mutta ihmiset kadottivat sen aikoja sitten.